2 Haziran 2011 Perşembe

Terraria...

  Terraria.Çoğu kişi için Miecraft'ın 2D sürümü.Ama bazıları içinse Minecraft'a karşı bir alternatif.Terraria oyuncularının çoğu Minecraft oyuncusudur.Minecraft adlı oyunda amaç yoktur.Aslında harika bir oyun olsada sürekli etrafa binalar yapmak bir süre sonra sıkılmanıza sebep olabilir.Ama Terraria biraz daha farklıdır.

  Terraria'da da tıpkı Minecraft'ta olduğu gibi etrafı kazıp materyaller toplar ve daha sonra bunları aletlerde veya binalarda kullanırsınız.Ama Minecraft'tan farklı olarak yalnız değilsinizdir.Etrafta para ile eşya alabileceğiniz NPC'ler de bulunur.Ayrıca daha çok ortam,daha çok mineral,daha çok materyal ve daha çok eşya bulunur.Oyundaki farklı aletler,bosslar vs. oyundaki amaçsızlığı giderir.Kendi amacinızı ortaya çıkartırsınız.Ayrıca sihirli eşyalar ve mana sistemi oyunu serbestçe dolaştığınız bir ortam olmaktan çıkartıp bir RPG haline getirir.
   Oyunla ilgili bahsetmek istediğim diğer bir şey ise oyunun yapım süresi.Bu anlatmakla bitmeyen ve insanı masa başına bağlayan oyun Re-Logic’teki bir elin parmaklarını bile geçmeyen sayıda yapımcı tarafından yaklaşık iki ay içerisinde geliştirilmiş.Oyunun geliştirilme mantığı ise görsellikten çok oynanışa önem verilmesi.
   Oyun ne yazıkki yeni başlayanlara karşı biraz insafsız.İlk başladığınızda sahip olduğunuz üç şey; bir çapa,bir balta ve sığınak yapmanızı söyleyen bir Guide (!) NPC'si.Geriye kalan herşeyi size bırakıyor.Bu yüzden oyuna başlamadan önce sayfanın altında görünen "Wiki" bölümüne bir göz atmanızı tavsiye ederim.

7 yorum:

  1. Selam bende cobweb var 2 tane 250 lik ama yine de silk yapamıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. worbencten loom adli seyi craftlamaniz lazim sonra loomu bir yere koyun loom un yaninda esc bas orada silk var silk yap 10 tane mi ne bayrak yapabiliyon

      Sil
  2. Her itemi craft etmek için bazı şartlar vardır.Mesela cobweb ile silk craft etmek için bir workbenc'e yakın olmalısınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim doğru diyorsunda silk üretmek için sawmill gereklidir wikiden bakabilirsin bilmeden yorum yapmayın ya

      Sil
  3. S.A Herkese.Öncelikle yakında yaptığım evi burda paylaşıcam.Bu evi ben bir proglamla yapıyorum.bu program oyunun güvenliğini sağlayan ve adminin istediği şeyi alabildiği bir program.İşte bu yüzden buraya evimin ip adresini verince çoğu yere sandık koyucam.Tabiki bunun içinde oyunun en iyi itemleri olucak.Ama lütfen evimdeki sandıkların hepsini toplamayın.Hepsini almayın ayrıca günaha girersiniz.

    YanıtlaSil
  4. minecraft amac yokmu istersen mod yükler npc getirirsin veya modsuz bir amacın olsun istiyorsan "the end" portalını arasın :)

    YanıtlaSil